Bar masası ölçüleri, genellikle 3 farklı standart ölçülerde bulunmaktadır. Bunlardan biri 90 cm, 100 cm ve 107 cm ölçülerinde olabilmektedir. Bar masaları, barların yanı sıra evlerde, kafelerde ve kokteyllerde kullanılan ürünlerdir. Oldukça zengin ürün seçeneklerinde sahip olan modeller arasından seçim yaparken mekânın dekorasyonuna uyun olmasının yanı sıra ölçülerine de dikkat edilmelidir. Özellikle işletmeler söz konusu olduğu zaman alanı mümkün olduğunca verimli şekilde kullanmak önemlidir.

Bar masalarının ve aynı zamanda bar sandalyesi ölçüleri yükseklikleri konsepte göre farklılık gösterebilmektedir. 90 cm kadar olan modeller klasik modellerdir ve kullanılabilir. 100 ila 120 cm yüksekliğinde olan modeller ise genel olarak sandalyesiz kullanım için uygun olabilmektedir.

Yuvarlak Bar Masası Ölçüleri

Yuvarlak bar masası en sık kullanılan masa modelleri arasında bulunuyor. Bistro masası olarak da adlandırılan bar masasının diğer masalardan ayıran en büyük özelliği boyunun daha yüksek oluşudur. Görünüş ve kullanım olarak kendine has bir tarzı olan bu masaları, kullanım alanına göre değişmektedir ve bar masası ölçüleri ile işletmelerle uyumlu olması gereklidir. Yuvarlak bar masası ölçüleri, standart olarak 90 santimetre olmalıdır. Fakat özel üretimlerde bu uzunluk düşebilir.

Bar masaları farklı şekillerde ve farklı materyallerde üretilebilen ürünler arasındadır. Kare, dikdörtgen gibi çeşitlerin yanı sıra yuvarlak tarzda olan ölçüler oldukça fazla tercih edilmektedir. Yuvarlık bar masası ölçüleri standart olarak bazı yerlerde 74 cm olarak belirlenmiştir ve imalatlarda bu şekilde yapılmaktadır fakat bu modellerde genişliği daha büyüktür.

Bar Masası Kaç Cm Olmalı?

Bar masası kaç cm olmalıgenel olarak bakıldığı zaman şekillerine göre farklı ölçü seçeneklerine sahip olmaktadır. Yuvarlak modeller ölçü aralıkları daha dar olsa da köşeli modeller için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Kare bar masaları genel olarak 2 ila 4 kişinin oturacağı şekilde tasarlanmaktadır ve hem iç hem de dış mekanlarda sıklıkla kullanılarak ortama esneklik katmanıza yardımcı olur. Özel yapım modellerde mekânın ölçülerini göz önünde bulundurarak uzunluğu dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Bar masası kaç cm olmalı neye göre belirlenmeli genel olarak şu şekilde bakılabilir,

  • Bar masası şekillerine göre farklı ölçü seçenekleri bulunur ve bunlardan en popüler olanı yuvarlak masalar uzunluğu ile doğru şekilde ölçülendirilmelidir.
  • Bar masaları arasında yuvarlak masalar daha geniş bir kitleye hitap ettiği için daha az kişi için kare ve dikdörtgen masalar kullanılır. Maksimum boyları küçük masalarda yaklaşık 50 olabilir.
  • Bar sandalyeleri özellikle işletmelerin karşısında birçok farklı seçenekte çıkmaktadır ve bu nedenle işletmeler kendi ihtiyaçlarına göre seçim yaparken bazı durumları göz önünde bulundurması önemlidir. Alınan bar sandalyeleri, ortamın dar veya genişliğine göre değişiklik göstermektedir.

Bar Masa Örtüsü Ölçüleri

bar masası örtüsü ölçeleriBar masaları, farklı ortamlara uyum sağlayabilen ve son derece kullanışlı modeller arasındadır. Kafe, bar gibi ortamlarda bu tarz masalar da örtü kullanılmaz veya genel olarak şeffaf ölçüler kullanılabilmektedir. Kokteyller için kullanılacak olan bar masalarında tarz göz önüne alınarak masa örtüsü kullanılabilmektedir.

Bar masa örtüsü ölçüleri bu anlamda masalarda kullanılacak örtülerin özelliklerine göre değişebilmektedir. Bar masa örtüsü ölçülerinde streç masa örtülerinin mümkün olduğunca masanın ölçülerine yakın olması gerekir. Bar masalarda sıkça kullanılan serpme masa örtülerinde, ölçülerin masa ölçüsünden daha büyük olması, modelin daha şık ve dökümlü durmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle bar masa ölçüleri için mutlaka kumaşın modelini göz önüne alarak bar masası ölçülerini seçmeniz gerekmektedir.