Kokteyl masası ölçüleri, ürünlerin kullanılacakları alanlara göre farklılık gösterebilir. Bu noktada müşterilerin belirlediği ölçülere göre özel üretimler gerçekleştirilebildiğini söylemek mümkündür. Farklı şekilde adlandırılan kokteyl masalarına bar masası, leylek masa, kadeh masa da denilmektedir. Yüksek ayaklı ve kafe, bar, lokanta, fuar, organizasyon ve kiralama firmaları tarafından sıklıkla tercih edilenan masalar kokteyl masası olarak tanımlanır.

Şık ve zarif görünümleriyle ön plana çıkan bu tür masalar belirli ölçülere göre imal edilmektedir. Yuvarlak kokteyl masa, katlanılabilir kokteyl masası gibi farklı türlere ev sahipliği yapan kokteyl masalarının ölçüleri birbirinden farklı olabilmektedir. Düz kokteyl masalarının eni 65 cm, boyu ise 107 cm olur. Bunun yanı sıra eni 60 cm, boyu 107 cm olacak şekilde üretilen kokteyl masaları da bulunur.

Kokteyl masalarının ayakları da genellikle metal fırın siyah, beyaz veya kromaj kaplamadır. Eni 60 cm, boyu 108cm olan kokteyl masalarının krom ayakları çoğunlukla 38-48 cm genişliğe sahiptir. Çok farklı şekillerde tasarlanabilen kokteyl masalarında eni 70 cm, boyu 107 cm olacak şekilde üretimler de yapılabilir. Kare kokteyl masalarında en 65 cm, boy 65 cm ve yükseklik 110 cm de olabilir.

Kokteyl masası ölçüleri birbirinden farklılık göstermekle birlikte genellikle kullanılacağı alana göre kokteyl masası tasarımı yapılır.

Yuvarlak Kokteyl Masası Ölçüleri

Yuvarlak kokteyl masaları, genellikle davet alanlarında ya da kafe ile bar gibi alanlarda kullanılır. Farklı ebatlarda üretilebilen yuvarlak kokteyl masalarında en ve boy ölçülerinin değişiklik gösterebildiği bilinmektedir. Eni 60 cm, boyu 110 cm, krom ayakları ise 49 cm ölçülerinde yuvarlak kokteyl masaları imal edilebilir. Genellikle ideal olan ölçüler bu şekilde olsa da müşteri isteklerine göre farklı ölçülerde üretimler de gerçekleştirilebilir.

Bunun yanı sıra eni 60 cm, boyu 108 cm ve metal ayakları 38 cm veya 48 cm ölçülere sahip kokteyl masaları da imal edilebilmektedir. Yuvarlak kokteyl masası ölçüleri, masanın kullanılacağı alana göre belirlenir.

Kokteyl Masası Kaç cm Olmalı?

Kokteyl masası ölçülerinde tek bir standart bulunmaz. Genellikle müşteri istekleri ve masanın kullanılacağı alana göre farklı ölçülerde üretim gerçekleştirilebilir. 65 cm’lik bir en, 108 cm’lik bir boya sahip kokteyl masalarının yanı sıra farklı ebatlarda da üretim yapılabilir. Kokteyl masasının türüne göre ölçülerde de değişiklik meydana gelebilir. Fakat standart ölçü olarak 60 cm en, 108 cm boya sahip kokteyl masalarının tercih edildiğini belirtmek olanaklıdır.

Kokteyl Masası Örtüsü Ölçüleri

Kokteyl masası örtüsü ölçüleri, kokteyl masasının ölçülerine göre değişiklik gösterebilir. Masaların çok özel bir görünüm elde etmesi için tercih edilen kokteyl masası örtüleri, farklı modellere ve ölçülere ev sahipliği yapar. 60-65 cm’lik ölçülere sahip kokteyl masası örtüsü, 60 cm çap 108 cm ölçüler sahip kokteyl masalarına uygundur.

Çapı 70, yüksekliği 110 cm’lik kokteyl masalarında kullanılan streç kokteyl masa ölçüleri, masaların şık bir görünüm elde etmesini sağlar. Bunun yanı sıra özel üretim ile kokteyl masası örtüleri de imal edilebildiği için ölçülerde değişiklikler meydana gelebilir.

Kokteyl Masası Örtüsü Renkleri

Kokteyl masası örtüsü renkleri, en çok tercih edilen renkler beyaz, siyah, krem ve kırmızıdır, renk seçimi için mekandaki diğer eşyalar veya kurumsal firmalar kendi logolarinin renklerini tercih etmektedir, diğer renk seçeneklerini sıralayacak olursak, sarı, mavi, bordo, kırmızı, antrasit, ekru, karamel, eflatun, gri, lila, koyu yeşil, turkuaz ,açık yeşil, kum beji, mor, pembe, kahverengi, cappucino, gümüş, turuncu, turkuaz renkler ile bistro masa örtüsü üretimi yapılmaktadır.