Koltuktan oje lekesi nasıl çıkar sorusu? Genellikle küçük kız çocukları olan anneler tarafından çok sık araştırılmaktadırlar. Kızlar doğaları gereği süse ve makyaj malzemelerine oldukça düşkündürler. Ve bu makyaj malzemeleri ile oynadıkları zaman etrafa bulaştırabilmektedirler. Özellikle oje sürmeye bayılan küçük kız çocukları koltuklara ojeyi dökebilmektedirler.

Oje sürmek kadınlar için oldukça zorlu bir süreçtir. Bilindiği üzere deriden dahi uzun süre çıkmayan ojeler etrafa döküldüklerinde temizlemek fazlasıyla zahmetli bir iştir. Üstelik dökülen yerin ovalanması ile de aşınma meydana gelebilmektedir. Ancak dökülen ojeyi temizlemek için oldukça çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Yemeklerde kullandığımız sirkenin temizleyici özelliğini biliyor muydunuz? Sirke ile koltuğa bulaşmış olan ojeyi temizlemek oldukça kolaydır. Çok az miktar sirkeyi bir pamuğun üzerine dökerek oje dökülen noktaya hafifçe bastırmanız ve 2 saat kadar lekenin üzerinde bırakmanız gerekmektedir. Böylece sirke ojeyi emerek koltuktan çıkaracaktır.

Koltuğa Dökülen Oje Dağıtmadan Nasıl Temizlenir?

Koltuklara dökülen ojeler bayanların oldukça zorlu bir sınavıdır. Çıkması oldukça zor olan bu lekeler aynı zamanda kumaşta yayılarak bulaşmada göstermektedir. Bu durum da koltuğa dökülen oje dağıtmadan nasıl temizlenir? Sorusu oldukça fazla merak haline gelmiştir. Ojeyi dağıtmadan koltuktan temizlemek için şu adımları takip etmelisiniz;

  • Bu yöntem için mutlaka ağartıcı özelliği olmayan bir deterjan kullanabilirsiniz. ılık su ile deterjanı karıştırarak bir temizleme suyu elde ediyoruz.

  • Daha sonra bu karışımı oje dökülen yere bir miktar döküyoruz.

  • Deterjan kullanılmasının nedeni ojeyi kumaştan sökmesi ve etrafına yayılmadan silmeyi kolaylaştırmasıdır.

Oje Lekesi Asetonsuz Nasıl Çıkar?

Ojeler kadınların ellerinde oldukça güzel durmaktadır. Her renkte oje çeşidi bulunmakla birlikte bu ojelerin temizlenebilmesi için aseton kullanılmaktadır. Ancak bu işlem için illa da asetona ihtiyaç yoktur. Koltuğunuza, kıyafetinize veya halınıza oje döküldüyse ve evde aseton yoksa. Oje lekesi asetonsuz nasıl çıkar? Sizlere kolay bir yönteminden bahsedelim. İlk önce bir kabın içerisine bol miktarda kolonya dökün ve bir bez yardımı ile lekeyi kolonya ile ovalayarak silin.

Elma sirkesi ile kumaştan oje nasıl çıkarılır?

Elma sirkesi temizleyici özelliği sayesinde birçok lekenin baş düşmanıdır. Bu lekeler içerisinde zorlu bir leke olan oje lekesi de bulunmaktadır. Gelin birlikte elma sirkesi ile kumaştan oje nasıl çıkarılır?İnceleyelim;

  • İlk olarak lekelenmiş kumaş kıyafetse arkasına bir havlu kâğıt yerleştirin. Böylece leke başka bir kumaşa işlemeyecektir.

  • Daha sonra lekenin üzerine çok abartmamak şatıyla biraz elma sirkesi dökün ve birkaç dakika emmesini bekleyin.

  • Daha sonra hafif nemli halde olan bez ile lekeli bölgeyi yavaşça silin.

  • Daha sonra kumaşı ılık suyun altına tutarsanız leke tamamen temizlenecektir.

Halılardaki Zorlu Oje Lekesi Saç Spreyi İle Nasıl Temizlenir?

Halılardaki Zorlu Oje Lekesi Saç Spreyi İle Nasıl Temizlenir?

Halılar evlerimizde en çok lekelenin eşyalardan birisidir. Her odada mutlaka bulunmalarından dolayı çoğunlukla ojeler damladığında halılara bulaşmaktadır. Bilindiği üzere oje oldukça zor çıkan bir lekedir. Ve ıslak haldeyken silindiğinde her yere bulaşabilmektedir. Ancak bu yazımızı okuduğunuzda artık halılardaki zorlu oje lekesini saç spreyi ile temizleme yöntemi oldukça kolaydır. Saç sprey ile halıdan oje çıkarmak için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir;

  • Özellikle koyu renkli halılarda daha çok iş gören bu yöntem için ilk önce oje lekesinin üzerine bir miktar saç spreyi sıkmanız gerekmektedir. Bu şekilde 5 dakika kadar bekleyin.

  • Halının gözeneklerine işleyen saç spreyi sayesinde leke yumuşayacak ve daha kolay temizlenecektir.

  • Lekenin yumuşadığından emin olduktan sonra eski bir diş fırçası yardımıyla lekeyi temizleyebilirsiniz.