Koltuktan kahve lekesi nasıl çıkar? Nasıl temizlenir? Kahve birçok insanın olmazsa olmazıdır. Gün içerisinde oldukça fazla tüketenler bile bulunmaktadır. Ancak tadının güzelliği kadar lekesi de oldukça zordur. Gün içerisinde kahve içerken illa bir yere bu kahveyi dökebiliriz. Hatta bazen misafirlerimiz bile yanlışlıkla kahve dökebilirler. Çoğunlukla da koltuklara, kıyafetlere veya halılara dökülen kahve lekesi oldukça zor temizlenen bir lekedir.

Eşyalarımızda kahverengi bir iz olması bizi oldukça mutsuz etmektedir. Ancak temizlemek istediğimizde de daha çok yayarak lekeli alanı genişletme ihtimalimiz vardır. Bu nedenle kahve lekesi asla sadece su ile temizlenmeye çalışılmamalıdır.

Koktuktan kahve lekesi nasıl çıkar? Sorusu için şu cevabı verebiliriz. Koltuğa kahve döküldüğünde ilk yapılması gereken beklemeden lekeli yere bir bez bastırmak olmalıdır. Böylece ıslaklığını emerek daha çok yayılmasına engel olabiliriz. Daha sonra ise ağartıcı özelliği olmayan sıvı bir deterjanı lekeli bölgeye dökün ve lekeyi yumuşatması için bir süre bekleyin. Daha sonra temiz ve nemli bir bez yardımı ile lekenin dışından içine doğru silin. Böylece lekeyi etrafa dağıtmamış olursunuz. Çitiler gibi ovalamak kahve lekelerinde oldukça yanlış bir uygulamadır. Bu nedenle kumaşa zarar vermemek ve lekeyi dağıtmamak adına masanın üzerini siliyormuşsunuz gibi dairesel hareketler ile temizlemeniz gerekmektedir.

Sirke İle Koltuktan Kahve Lekesi Çıkarma

Temizleyici bir özelliği olan sirke hem salatalarımıza lezzet vermekte hem de bizi zorlu lekelerden kurtarmaktadır. Kahve lekesi gibi zor olan lekelerde sirke bire bir çözüm sağlamaktadır. Özellikle kahve lekelerine en sık maruz kalan koltuklarımızı sirke ile kolayca ve aşındırmadan temizlememiz mümkündür. Sirke ile koltuktan kahve lekesi çıkarma için ilk önce bir miktar ılık suya bir kaşık kadar sirke dökerek karışım hazırlamanız gerekmektedir. Daha sonra bu karışım ve beyaz bir havlu ile koltukta kahve lekesi olmuş yeri ovalamadan dıştan içe doğru silin. Daha sonra sirkenin kahve lekesini tamamen sökmesi için komple temiz bir havluyu ıslatarak lekenin üzerine koyun ve emmesini bekleyin leke tamamen temizlenen kadar bu işlemi uygulamaya devam edin. Sonuç mutlu edecektir. Çünkü en açık renk koltuklarda bile sirke ve su karışımı leke bırakmamaktadır.

Karbonat İle Koltuktan Kahve Lekesi Çıkarma

Koltukta meydana gelen bazı kazalar sonucu kahveler leke bırakabilmektedir. Ancak bu sorunun çözümüne her evde bulunan karbonat ile anında çözüm elde edilebilir. Karbonat ile koltuktan kahve lekesi çıkarma işlemi için ilk önce iki çay kaşığı karbonatı ılık suya dökerek iyi ce karıştırmanız gerekmektedir. Daha sonra ise hazırladığınız bu karışımı koltuktaki lekeli bölgeye bir miktar dökün. Bazik özelliği sayesinde karbonat lekeyi yumuşatacak ve temizlenmesini kolay hale getirecektir. Daha sonra bu bölgeyi temiz su ile temizleyerek lekeden kurtulabilirsiniz.

Halıdaki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Misafirlikte, evde, çocuklarımız veya evcil hayvanlarımız ile uğraşırken bazen ufak kazalar meydana gelebilmektedir. Bu kazalardan en çok nasibini alan ise halılarımızdır. Özellikle evi ferah göstermeleri sebebiyle açık renk halılar tercih edilmektedir. Ancak bu halılar en ufak bir lekede oldukça kirli gözükmektedirler. Bu nedenle beyaz bir halının üzerinde kahve lekesi oldukça çirkin ve kirli görünecektir. Halıdaki kahve lekesi nasıl çıkar? Sorusu bu durum ile karşı karşıya kalan tüm bayanların araştırdığı bir sorudur. En kolay yöntem yukarıda da bahsettiğimiz gibi sirkeli su yöntemidir. Böylece açık renk halılarınızdaki kahve lekelerini oldukça kısa ve kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. İlk önce bir miktar sirkeyi ılık bir su ile karıştırın ve halıdaki lekeli bölgeye dökün beş dakika kadar bekledikten sonra ise temiz bir bez yardımı ile ovalamadan lekeli bölgeyi silin.