Kokteyl Organizasyonu Nasıl Yapılır? Kokteyl; nişan, söz, doğum günü, düğün, mezuniyet gibi özel günlerin kutlanması için gerçekleştirilen organizasyonlardır. Kişilerin sevdikleriyle mutluluklarını paylaşmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda hafif atıştırmalıklar ve kişilerin konuşmalarını bölmeyecek bir müziğe yer verilebilir. Misafirlerinizin kokteylden mutlu ayrılmasını sağlayabilmek içinse ufak görülen bazı ayrıntılar oldukça önemli olabilir.

Kokteyl organizasyonu yaparken karar vermeniz gereken ilk konu mekân olacaktır. Doğum günü, söz, nişan gibi nispeten daha az kişinin katılacağı organizasyonlar için ev yeterli gelebilir. Ancak daha büyük kokteyller için bir işletme ile anlaşmanızda ve kokteyl salonu kiralamanızda fayda vardır.

Misafirlerinizin kokteyl hazırlıkları için özen gösterdiğinizi hissetmesi için davetiye kullanımı önemlidir. Ancak günümüzde baskılı davetiyeler kullanmanız şart değildir. Şık bir tasarım hazırlayabilir ve davetiyenizi e-posta ya da sosyal platformlar aracılığıyla gönderebilirsiniz.

Kokteylde misafirlerinizin organizasyon esnasında tüketebileceği ufak atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Kanepe, meyve dilimleri, kuruyemiş ve içecekler ikram edilebilecek klasik seçeneklerdir. Dilerseniz menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Bu noktada bir catering şirketinden yardım almak işinizi ciddi anlamda kolaylaştırabilir.

Mekân dekorasyonuna karar verirken öncelikle kullanacağınız mekânı göz önünde bulundurmalısınız. Organizasyonunuzu bir işletmede gerçekleştirecekseniz kokteyl masalarının hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Evde gerçekleştireceğiniz kokteyllerde ise masa kiralamayı düşünebilirsiniz.

Süslemelere karar verirken konseptinizi ve tarzınızı göz önünde bulundurabilirsiniz. Eğer daha gösterişli dekorasyonlardan hoşlanıyorsanız ışıltılı masa örtüleri kullanabilirsiniz. Süslemelerinizde taş detaylar kullanabilirsiniz. Dış mekân organizasyonlarda ya da daha natürel bir hava oluşturmak istediğinizde ise çiçek ve yapraklardan faydalanabilirsiniz.

Kokteyllerde müzik seçimi son derece önemlidir. Misafirlerinizin birbirini rahatlıkla duyabileceği klasik müzikler ideal bir seçim olabilir. Ancak organizasyonun ayrıntılarını göz önünde bulundurarak jazz gibi daha hareketli melodileri de tercih edebilirsiniz. Ayrıca kullanılacak ses sisteminin de son derece önemli olduğunu unutmamalısınız. Organizasyon öncesinde mutlaka ses sistemini kontrol etmelisiniz.

Misafirlerinizi memnun etmek için kendilerini özel hissettirmeniz de oldukça önemlidir. Bunun için kişiselleştirilmiş ürünlerden faydalanabilirsiniz. Masalarda yer alan süslemelerin üzerine misafirlerinizin isimlerini ekleyebilir ya da onlar için özel hazırlanmış sukulent gibi minik hediyeler vermeyi düşünebilirsiniz.

Kokteyl Organizasyon Masa Süsleme

  • Kokteyl organizasyonlarında şık bir görüntü elde edebilmek için masa seçimi ve süslemesi son derece önemlidir. Ayrıca kokteyl denildiğinde genellikle kişilerin bar masası çevresinde ayakta durduğu bir görüntü canlanıyor olsa da en azından bazı masalar için sandalye kullanmayı da düşünebilirsiniz.

  • Kokteyl masasında serpme masa örtüleri kullanmak daha şık bir görüntü elde etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca kullanacağınız kurdelelerin rengi ve tarzını ortamdaki diğer parçalara uyumlu seçerek bir bütünlük oluşturmanız daha kolaydır. Ancak daha sade bir görüntü elde etmek istiyorsanız tek renkli streç masa örtülerini de kullanabilirsiniz.

  • Kokteylde müşterilerinizin organizasyon boyunca atıştırabileceğini göz önünde bulundurarak süsleme esnasında masanın yüzeyini fazla doldurmamaya özen gösterebilirsiniz. Ortamdaki diğer ayrıntıları göz önünde bulundurarak çiçek, tül, dantel gibi malzemeler kullanarak masa örtüsünün etek kısımlarını süslemek daha doğru bir seçim olabilir.

  • Düğün, doğum günü gibi bir organizasyon için bir araya gelindiyse bistro masanın üzerine misafirlerinize sizi hatırlatacak ufak hediyeler bırakabilirsiniz.

  • Masa yüzeyi için masanın kullanılmasını engellemeyecek ufak çiçek ve taş süslemelerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca bar masasının ortasına çok yer kaplamayacak şamdan ve vazolar koymayı düşünebilirsiniz. Açık hava organizasyonlar için konseptinizi yaprak ve çiçeklerle zenginleştirerek hoş bir ambiyans oluşturabilirsiniz.