Şık tasarımları ile ön plana çıkan kokteyl masaları, ortama şık bir ambiyans katan modellerdir. Özellikle işletmelerde kullanılan ürünler, kolay temizlenebilir malzemelerden üretilir. Ancak eğer yeterince temiz gözükmüyorsa yalnızca şıklığını kaybetmekle kalmaz aynı zamanda hijyenik olmayan bir görüntü de oluşur.

Kokteyl Masası Temizliği Nasıl Yapılır Evde Cafede

Kokteyl masaları farklı malzemeler kullanılarak üretilir. Temizlik esnasında da masa yüzeyinde kullanılan malzemeyi göz önünde bulundurmak önemlidir. Cam, plastik ve ahşap ürünlerde temizlik malzemelerini kullanmak doğru bir seçim olmayabilir.

Cam Kokteyl Masaları Nasıl Temizlenir?

Cam kokteyl masaları özellikle ev ve kafe gibi genellikle masanın sabit durduğu mekanlarda sıklıkla kullanılır. Son derece zarif bir duruşa sahip bu modeller kolaylıkla tozlanabilir ve üzerinde parmak izleri oluşabilir.

Cam kokteyl masalarını silerken öncelikle kuru bir bez kullanarak tozunu almanızda fayda vardır. Bu sayede tozlar ıslanarak yüzeye daha fazla yapışmamış olur. Daha sonra bir cam temizleyici ve yumuşak bir bez kullanarak masayı silebilirsiniz. Yumuşak olmayan bezler kullanmak yüzeyin çizilerek masanın şıklığını kaybetmesine neden olabilir. Bu noktada silikon içerikli ürünleri kullanmak masa yüzeyinin daha uzun süre temiz kalmasını da sağlayabilirsiniz.

Masa yüzeyini kurulamak için fiber bezler kullanabilirsiniz. Ayrıca eski gazetelerden de faydalanabilirsiniz. Bu sayede masajın üzerinde oluşabilecek dalgalanmaların önüne geçebilirsiniz.

Metal Kokteyl Masası Temizliği Nasıl Yapılır?

Özellikle organizasyon firmalarının sıklıkla tercih ettiği metal kokteyl masaları evlerde, kafe ve barlarda da kullanılabilir. Metal bir ürün alırken suya karşı dayanıklı olduğundan emin olmanızda fayda vardır.

Kokteyl Masası Temizliği Nasıl Yapılır? Genellikle cilalı yüzeye sahip olan kokteyl masalarını temizlerken kimyasal içermeyen temizlik ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Sabun içerikli temizleyicileri su ile seyreltebilir ve hafifçe masanın üzerine dökebilirsiniz. Eğer masada desenler varsa ve içleri kirleniyorsa bir diş fırçasından faydalanarak temizletebilirsiniz. İyice temizlediğiniz masayı yumuşak bir bezle kurutabilirsiniz. Masanın daha parlak ve temiz gözükmesi için zeytinyağı ile ovmayı da deneyebilirsiniz.

Ahşap Kokteyl Masası Nasıl Temizlenir?

Ahşap kokteyl masaları, temizliğine ve bakımına dikkat edildiği takdirde yıllar boyu rahatlıkla kullanabileceğiniz ürünlerdir. Oldukça kaliteli bir duruşları vardır ve bulundukları mekâna zengin bir hava katarlar.

Ahşap masalar lekelere karşı plastik ve cam masalar kadar dayanıklı değildir. Bu nedenle genellikle masa örtüleri ile birlikte kullanılır. Ancak eğer ahşabın ihtişamını gölgelemek istemiyorsanız bazı ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

İşletmelerde bardak altlıkları ve Amerikan servislerden faydalanarak temizlik ihtiyacını minimuma indirebilirsiniz. Oluşan lekeler içinse yağ bazlı ürünler kullanabilirsiniz. Ahşap temizleyicisi olarak da satılan bu temizlik ürünlerini masa yüzeyini hafifçe ıslattıktan sonra kullanabilir ve yumuşak bir bezle bastırarak ovabilirsiniz. Ayrıca su lekeleri için özel satılan leke çıkarıcılardan da yararlanabilirsiniz.

Rutin ahşap masa temizliğinde ise microfiber bezleri kullanabilirsiniz. Bazik temizlik ürünlerinden faydalanabilir ve bezin mümkün olduğunca az nemli olmasına özen gösterebilirsiniz. Unutmamalısınız ki ahşap nemli ortamda daha kolay yıpranır. Sildikten sonra kurulamayı da ihmal etmemelisiniz.

Plastik Kokteyl Masaları Nasıl Temizlenir?

Plastik kokteyl masaları temizlenmesi en kolay modeller arasında yer alır. Bu nedenle işletmelerde ve dış mekân kullanımlarında sıklıkla tercih edilir.

Rutin temizlik için yalnızca nemli bir bez kullanmak ve daha sonra kurulamak yeterli olacaktır. Ancak zaman içerisinde oluşan kalıcı kirlere karşı bazı ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

Plastik masalarda yapılan en büyük yanlış sert fırçalarla temizlemektir. Çizilmesini engellemek için yalnızca at kılı gibi yumuşak kıllı fırçaları tercih etmelisiniz. Sabun bazlı temizleyiciler kullanabilir ve doğrudan suyla durulayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey yüzeyi aşıracak kimyasallardan ve çizebilecek sert materyallerden uzak durmaktır.