Bar Sandalyesi (Bar Taburesi) Nasıl Temizlenir?  Bar sandalyeleri ve tabureleri pek çok tarzdaki ev ile işletmede kullanılabilen modellerdir. Ortama modern bir dokunuş yapmanızı sağlayan ürünlerin farklı modelleri mevcuttur. Değişik ölçülerde tasarlanan ürünlerde kumaş döşeme, plastik, hasır gibi farklı materyaller kullanılabilir. Bar taburesi temizliği yaparken de kullanılan materyali göz önünde bulundurmak önemlidir.

Bar tabureleri şık görünürler, kullanışlılar ve yerden tasarruf sağlıyorlar. Ancak ister bir restoran cafede veya bar da bir içkinin tadını çıkarın, ister evinizin mutfağında akşam yemeği veya kahvaltı yapın, kimse kirli bir bar sandalyesinde oturmak istemez. Diğer herhangi bir mobilya parçası gibi, bar tabureleri de iyi durumda tutmak için bakım ve özen gerektirir. Bar taburelerinizin malzemesi ve yapısı ne olursa olsun, onları en iyi durumda tutmanız için size bazı uzman ipuçları verdik.

Deri Bar Tabureleri Nasıl Temizlenir?

Deri bar tabureleri zengin duruşları ile dikkat çeken modellerdir. Tek başlarına ortamın ambiyansını değiştirebilirler. Ayrıca boya gibi kimyasallara maruz kalmadıkları sürece temizlikleri de bir o kadar kolaydır.
Deri tabureleri temizlerken derilere özgü temizlik malzemelerinden faydalanmanız yeterlidir. Genellikle deri temizleyiciler derinin rengine göre farklılaştığından seçeneğiniz temizleyiciye dikkat etmenlisiniz.

Mümkünse fısfıs özelliği bulunan bir temizleyiciyi sandalyeye sıkıp yumuşak bir bezle kurulayabilirsiniz. Kimyasalın taburelere zarar vermeyeceğinden emin olmak içinse öncesinde küçük ve görülmeyecek bir alanda deneyebilirsiniz.
Kumaş Bar Sandalyeleri Nasıl Temizlenir?
Kumaş döşenmiş bar tabureleri daha çok evde kullanılan modeller olsa da işletmeler için de tercih edilebilir. Ancak temizlik konusu pek çok modele göre daha zorlayıcı olacaktır.

  • Eğer amacınız yalnızca sandalyeyi temizlemekse ve bir leke ile karşı karşıya değilseniz sabun bazlı bir temizleyiciyi su ile seyreltebilirsiniz. Sabunlu su ve bir bez kullanarak sandalyeleri silmeniz yeterlidir.
  • Zorlu lekeler için gress yağı kullanabilirsiniz. Yumuşak bir fırça ile lekeyi ovabilir ve daha sonra durulayabilirsiniz.
  • Kalem lekeleri söz konusu olduğundan alkol bazlı ürünler en etkili çözümü sunar. Ancak kumaşın rengini etkilemeyeceğinden emin olmak için öncelikle dikkat çekmeyecek bir alanda denemenizde fayda vardır.
  • Sandalye temizliğini kolaylaştırmak için bar sandalyesi satın alırken leke tutmayan kumaşlardan üretilen modellere öncelik verebilirsiniz. Ayrıca leke koruyucu spreyler de sandalyelerin daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olabilir.

Metal Bar Tabureleri Nasıl Temizlenir?

Farklı renkleri ile dikkat çeken metal bar taburelerini iç ve dış mekânda kullanmanız mümkündür. Temizlik konusunda da zorlayacak ürünler değildir.
Günlük temizlik için nemli bir bez ile silmeniz yeterlidir. Ancak eğer derinlemesine bir temizlik istiyorsanız sabunlu su ya da bazik temizleyiciler kullanabilirsiniz. Ayrıca daha parlak ve pürüzsüz gözükmesi için silikon içerikli temizleyicilerden faydalanabilirsiniz. Yüzeyinin lekeli durmaması içinse temizledikten sonra tamamen kuruladığınızdan emin olmalısınız.

Hasır Bar Sandalyeleri Nasıl Temizlenir?

Daha çok evlerde ve konsept işletmelerde tercih edilen hasır bar sandalyeleri son derece şık duran modeller olsa da temizlik konusunda ekstra efor isteyebilirler.
Günlük temizliklerde nemli bir bez kullananız yeterli olacaktır. Ancak bir leke oluştuğunda sabun ve yağ içerikli temizleyiciler kullanmalısınız. Temizleyiciyi lekenin üzerine döktükten sonra iyice ovabilir ve sonrasında su ile yıkayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise; sandalyeyi kesinlikle ıslak bırakmamaktır. Nem ve su hasırı deforme edebilir.

Plastik Bar Sandalyesi Temizliği

Plastik Bar Sandalye Temizliği

Plastik bar sandalyesi modelleri kumaş ve ahşap modellere göre temizliği daha kolay ürünlerdir, sandalye üstlerimiz, geniş renk yelpazesi ve pratikliği nedeniyle son derece popülerdir. Dayanıklıdırlar ve lekelenmeleri daha az kolaydır, plastik ne kadar kalınsa o kadar güçlüdür! Toz almak için sadece bir silgi kullanın ve lekeleri çıkarmak için suni deri koltukta yaptığınız gibi nemli bir bez deneyin. Daha sert lekeler için, bir bebek mendili deneyin veya beyaz ispirto ile hafifçe silin.