Bar bankosu ne demek? Genel olarak bar ve gece kulübü gibi ortamlarda en önemli dekorasyonlar arasındadır. Bar bankosu hem misafirlerin hem de bar personellerinin kullanacağı bir araçtır ve banko, misafirlerin ayakta durduğu zaman rahatsız olmadan dayanabileceği ve içeceklerini içebileceği yükseklikte olmalıdır. Genel olarak bar bankosu yani bar counter yüksekliği 105 ila 110 cm ve tezgah genişliği de 50-60 cm olmalıdır.

Daha yüksek ve daha alçak bar bankosu modellerinde misafirler rahatsız olabilmektedir. Bar bankosu cafe bar bankosu üstelik tezgah üstünün genişliği, servisi aksatacağı gibi dar olması gibi ihtiyaçlara cevap vermez. Bar gibi yerlerde daha sık görülen bu tasarımlar hem şık hem müşterinin ihtiyacını karşılayacak hem de işletme içerisinde çalışanlara da kolaylık sağlayacak tasarımda bulunuyor.

Bar Bankosu Modelleri

Bar bankosu modelleri tasarımı genel olarak bakıldığı zaman bankonun üstü, ayak kısmına göre biraz daha öne doğru çıkıntılı olur. Misafirler bar taburelerine oturdukları zaman ayakları bu çıkıntı altına girer.
Bankonun alt kısmında da misafirlerin rahatça basabileceği yaklaşık 15 cm yüksekliğinde ahşaptan veya sarı pirinçten ayaklıklar yapılabilir. Böylece misafirler otururken hem ayaklarını koyabilirler hem de bar bankosu üzerinde içeceklerini rahatça alabilecek konumda oturmuş olabilirler. Bar bankosu modelleri genel olarak bakıldığı zaman,
Ahşap bar bankoları, klasik bar bankoları, kafe bar balkonlarıyla yaşam alanlarınızda en güzel görünümü sağlayabilirsiniz.
Bankolar, markanıza ve işletmenizdeki mekanınıza şık bir görünüm sağlamakla beraber beklentilerinizden çok daha fazlasını karşılar.
Kendinden söz ettiren ve tasarımlarıyla hayranlık uyandıran birçok seçenekle sizlere sunulan cafe bar bankoları özel tasarımlardan yararlanabilir ve farklı şekillerde yapılmış olan modelleri tercih edebilirsiniz.
Bar bankosu modelleri, farklı malzemelerden üretilir bu nedenle mekanınıza uyacak malzemeden üretilmiş olan bankoları seçmek önemlidir.

Bar Bankosu Fiyatları

Bar bankosu fiyatları çeşitli etmenlere bağlı olarak farklı aralıklarda yer alabilmektedir. Genel olarak fiyatı ana materyal olarak kullanılan malzemenin özelliklerine göre değişebilir. Materyal özellikleri değiştikçe fiyat aralıklarında da değişim görülmektedir. Bazı çeşitlerin sahip olduğu ek tasarım ayrıntıları içerisinde çeşitli malzemeler kullanılır. Ahşap, mermer, metal gibi çeşitli malzemelerle tercih edebilirler.
Bar banko fiyatları üzerinde etkili olan bir diğer unsur ise bar bar bankosu ölçüleri olarak açıklanabilir. Boy, en ve derinlik ölçüleri farklılaşan modelleri ölçü aralıkları ile fiyatlandırması arasında ilişki vardır. Ölçü boyutları arttıkça ortak kullanım alanı olarak değerlendirilmeleri mümkün olan bar bankoları geniş bir kullanım sunar ve aynı zamanda şık görünümüyle beraber sıkça tercih edilmektedirler.

Bar Bankosu Özellikleri

Bar bankosu özellikleri ile bakıldığı zaman oldukça şık olan, genellikle seri, demonte veya modüler olarak tasarlanan bu bankolar, mekanınıza şık bir görünüm sağlar ve beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. En güzel seçenekleriyle beraber kendinden söz ettiren bu tasarımlarda yaşam alanlarınıza en güzel görünümü sunacaksınız. Daha şık ve hoş mekanlara sahip olabilmek için bankolara uyumlu sandalyeler kullanmak, ışıklandırmalar, raflar ve daha fazlasıyla istediğiniz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Hazır bar bankosu modelleri özel tasarımlar, farklı tarzlarda isteğinize göre seçim yapabileceğiniz modeller bulunuyor. Özel tasarımlarla beraber bulunan bar banko çeşitleri sadece mekanınıza özel olabilir ve harika dokular ve tasarım katabilir. Şık tasarımlarla desteklenen banko modelleri seçilirken dikkate alınması gereken en önemli etken, bankoların ölçüsü ve mekanınızda kullanacağınız alanın ölçüsüdür. Bu nedenle estetik olmak ve işlevselliği kısıtlamayan, daha iyi bir görünüm açısından bar bankosu modelleri ve özelliklerinin seçimine dikkat edilmesi gerekir.